Лидл България дари 150 000 лева на УНИЦЕФ в рамките на

...
Лидл България дари 150 000 лева на УНИЦЕФ в рамките на
Коментари Харесай

Лидл дари 150 000 лева на програмата за ранно детско развитие на УНИЦЕФ в България

Лидл България подари 150 000 лв. на УНИЦЕФ в границите на партньорството сред двете организации. Средствата са набрани от продажби на артикули от детската серия на Lidl с марка Lupilu и се подаряват в поддръжка на програмата за ранно детско развиване на УНИЦЕФ в България.

Партньорство сред Лидл България и УНИЦЕФ започва при започване на март, като с изключение на набирането на средства, в границите на акцията се проведоха и редица интензивности, целящи смяна на настройките и поддръжка, обвързвана с пълноценната грижа за дребните деца.

„ Щастливи сме, че с това партньорство способстваме за по-доброто развиване на най-малките в нашето общество. Програмата на УНИЦЕФ за ранно детско развиване е извънредно значима и считаме, че нашето подаяние и всички взаимни действия, които осъществяваме дружно с тях, ще оказват помощ на повече родители в устрема им да обезпечат на своите деца качествена и пълноценна грижа за цялостното им развиване “, показа Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

„ В УНИЦЕФ се гордеем, че имаме корпоративни сътрудници като Лидл България, с чиято поддръжка способстваме за богатство на децата на България. Ние знаем, че пълноценното и стимулиращо взаимоотношение сред най-малките деца и техните родители позитивно и трайно усилва капацитета на детето. Ето за какво всички родители би трябвало да бъдат подкрепeни и подсигурени със знанията, уменията и времето, от които се нуждаят, с цел да създадат трайна и позитивна разлика в живота на децата си. Ранното детско развиване на децата разрешава да са по-здрави и да се показват по-добре в учебно заведение, като им оказва помощ да допринесат повече за развиването на тяхната страна, когато пораснат ”, сподели доктор Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ в България.

В рамките на акцията беше оповестена и онлайн справочник „ КАК от 0 до 1? “ със препоръки за вярно другарство и деен контакт за сегашни и бъдещи родителина деца до 12 месеца. Той е наличен гратис на lidl.bg/unicef и на roditel.unicef.bg.

Средствата от взаимната акция се употребяват за поощряване на пълноценна родителска грижа посредством мрежа от патронажни услуги в страната, включително образование за патронажните медицинските сестри на територията на цялата на страната. Обучението е фокусирано върху възстановяване на компетенциите на сестрите в посока развиването на детето, ефикасната връзка и взаимоотношение с родителите за рационализиране на техните умения за полагане на грижи за детето, както и ранното стимулиране – посредством игра, положително другарство, споделено четене и други Средствата ще се употребяват и в поддръжка на програмата „ Работилници за родители “, която е ориентирана директно към възстановяване на техните умения, свързани с позитивното родителство.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР